Διακήρυξη ΦΣΑ 2022

neosdromos.gr-logo-new-full

ΘΕΣΕΙΣ

Είμαστε ανεξάρτητη παράταξη, με διαχρονικά σταθερή παρουσία
στο Προεδρείο του Συλλόγου μας, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ-ΝΠΔΔ)
και
στο Προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ-ΝΠΔΔ).

 ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ_ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ

Ξεχωρίζουμε γιατί

- ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ. Χωρίς καμία ούτε φανερή ούτε κρυφή εξάρτηση από κανένα πολιτικό κόμμα της Ελλάδας.
- ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ. Οι θεσμικές θέσεις, «οι καρέκλες» για εμάς είναι ευθύνη. Όχι αυτοσκοπός ή ατομικό λάφυρο για ιδιοτελείς σκοπούς, που προδίδει την εμπιστοσύνη σου.
- ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΧΥΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ. Καλλιεργούμε σχέσεις στην πολιτική, στη Δημόσια Διοίκηση, στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα και στα ΜΜΕ, και έτσι διατηρούμε διαχρονικά και σταθερά ανοιχτές πόρτες παντού για το καλό του κλάδου.
- ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ. Συνεργαζόμαστε με συνέπεια και οδηγό τις κοινές Αξίες και Όραμα, και ποτέ συμφεροντολογικά.

  • Δεν δημαγωγούμε με στείρο εντυπωσιασμό για να σε ξεγελάσουμε.
  • Δεν φερόμαστε αυταρχικά και αλαζονικά,
  • Δεν σπέρνουμε τη διχόνοια και την αναταραχή, αποδυναμώνοντας τον κλάδο,
  • Δεν διαχωρίζουμε τους συναδέλφους σε «δικούς μας» και «όχι δικούς μας».

ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ. ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ.

Ο Σύλλογός μας, ο ΦΣΑ, ο μεγαλύτερος Σύλλογος της χώρας, είναι σταθερά πρωτοπόρος και πρωταγωνιστής.

Εμείς σαν ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ονειρευόμαστε

Έναν ΦΣΑ που

  • Θα διευρύνει τις σύγχρονες, και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υποστήριξης της καθημερινότητας που ήδη προσφέρει στα μέλη του.
  • Θα εκσυγχρονίζεται συνεχώς ψηφιακά, διαδικτυακά και κτηριακά.
  • Θα περιφρουρεί Πειθαρχικά τη Νομοθεσία στις αδειοδοτήσεις, στο ωράριο, και στη δεοντολογική συμπεριφορά όλων μας, με τρόπο σταθερό, διαφανή και θεσμικό και όχι ευκαιριακό, δημαγωγικό, αδιαφανή και ρουσφετολογικό.
  • Θα προσφέρει σε όλα τα μέλη του συνεχή και σύγχρονη Δια Βίου Εκπαίδευση, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και το Ινστιτούτο Δια Βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης (ΙΔΕΕΑΦ).

Έναν ΦΣΑ με ισχυρή φωνή, με καθοριστικό ρόλο, πρωταγωνιστική παρουσία, και αγαστή συνεργασία με Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ).

Έναν ΦΣΑ με εξωστρέφεια, ισχυρή φωνή και παρουσία στην κοινωνία και στην Πολιτεία.

Στις Εκλογές της 27ης Νοεμβρίου 2022 ζητούμε τη στήριξή σου.

Ο ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ σαν δύναμη ευθύνης και εγγύησης, δεν έρχεται για να διχάσει και να γκρεμίσει.
Έρχεται για να ενώσει και να χτίσει.

Ο ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ  κατεβαίνει για δεύτερη φορά φέτος το 2022 στις Εκλογές ΦΣΑ, σαφώς πιο ενισχυμένος:

  • Με 33 εκλεκτούς συναδέλφους ως υποψηφίους στο ψηφοδέλτιό μας, σχεδόν διπλάσιους από το 2019.
  • Με ισχυρή παρουσία στο ψηφoδέλτιο συναδέλφων όλων των ηλικιών, από τις μικρότερες ως τις μεγαλύτερες.
  • Με ευρεία και ομοιόμορφη διασπορά υποψηφίων από άκρη σε άκρη όλης της Αττικής.
  • Με ιδιαίτερο και κυρίαρχο “άρωμα γυναίκας” στη σύνθεσή του.

Είμαστε μία ομάδα νέων συναδέλφων από όλη την Ελλάδα, με συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο όραμα για το μέλλον των Φαρμακείων στην Ελλάδα.

Χτίζουμε ένα αύριο για εμάς και τα Φαρμακεία μας

- Ο φαρμακοποιός θα είναι ξανά απεριόριστα ανεξάρτητος και υπεύθυνος ιδιοκτήτης και διαχειριστής του Φαρμακείου του και της επιστήμης του.
- Ο φαρμακοποιός θα αποκτήσει ξανά το επιστημονικό κύρος του και θα επιβάλει ξανά τη μοναδική αξία του στην Κοινωνία, στην Πολιτεία και στην Επιστημονική Κοινότητα.
- Ο φαρμακοποιός θα είναι ο πρωταγωνιστής στη χρήση όλων των επιστημονικών καινοτομιών της φαρμακευτικής επιστήμης, τόσο στο ίδιο το φάρμακο όσο και στις υπηρεσίες γύρω από αυτό, και θα αμοίβεται δίκαια και γενναία για αυτό.
- Ο φαρμακοποιός θα μπορεί να οργανώσει την καθημερινότητά του πάνω σε υγιείς βάσεις, και έτσι θα κερδίσει ξανά το δικαίωμα να σχεδιάζει απερίσπαστος ένα καλύτερο και πιο ανθρώπινο μέλλον.
- Ο φαρμακοποιός θα ξαναεμπιστευθεί τα Συλλογικά Όργανά του και έτσι θα ανακτήσει την τραυματισμένη συλλογική συνείδησή τουτη μέγιστο εφόδιο και την υπέρτατη εγγύησή του να επιτύχει όλους τους στόχους του.

Ο στόχος μας είναι να συμβάλλουμε

- Στη νομοθέτηση από την Κυβέρνηση του σχεδίου αναθεώρησης του Νόμου 3601-1928.
- Στην αντικατάσταση του συστήματος της μονής σταυροδοσίας στις Εκλογές, που θα  προσφέρει ολοκληρωμένα πλέον το δικαίωμα επιλογής σε όλους τους συναδέλφους να επιλέγουν αληθινά όλους εκείνους που αληθινά προτιμούν να τους εκπροσωπούν.
- Στην επιβολή ανώτατου ορίου δύο (2) συνεχόμενων θητειών για τους προέδρους των τοπικών Φαρμ. Συλλόγων και του ΠΦΣ-ΝΠΔΔ, που θα προστατεύσει τα Θεσμικά Όργανά μας από ανθρώπους που αντιλαμβάνονται την εκπροσώπηση ως ατομικό προνόμιό τους, και όχι ως υπέρτατη ευθύνη τους απέναντι στους συναδέλφους τους, όπως είναι το σωστό.
- Στην αντικατάσταση του συστήματος εκλογής της Διοίκησης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ-ΝΠΔΔ), από το σημερινό σύστημα των εκλεκτόρων, σε ένα ευρύτερο και αντιπροσωπευτικότερο, δηλαδή με αυξημένο εκλογικό λόγο σε αυτό για το σύνολο των συναδέλφων ανά την Επικράτεια.
- Στην έγκριση της αναθεώρησης του Κώδικα Φαρμακευτικής Δεοντολογίας από τον ΠΦΣ, και στη συνέχεια στη νομοθέτηση αυτού από την Κυβέρνηση.
- Στην τήρηση της τωρινής Συμφωνίας ΠΦΣ-Κυβέρνησης για τη χορήγηση των Φαρμάκων Ειδικού Χειρισμού (Φ.Υ.Κ.) από τα Φαρμακεία.
- Η κρατική διατίμηση στην τιμοδότηση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ.).
- Η επαναφορά των κριτηρίων αποστάσεων στις αδειοδοτήσεις των Φαρμακείων.
- Η επαναφορά της μονοϊδιοκτησίας του φαρμακοποιού με άδεια ίδρυσης Φαρμακείου προσωποπαγή και αμεταβίβαστη, μία ανά φαρμακοποιό.
- Η επαναρύθμιση του ωραρίου λειτουργίας των Φαρμακείων πανελλαδικά, με τοπικά κριτήρια ανά περιοχή, με τρόπο επικαιροποιημένο και ευχερώς ακολουθούμενου καθολικά από όλα τα Φαρμακεία μίας περιοχής, και η ενίσχυση έτσι ταυτόχρονα του θεσμού των Εφημεριών των Φαρμακείων που παρέχει κάλυψη 24-7-365.
- Η επαναφορά της αποκλειστικής χορήγησης των φορμουλών Ά Παιδικής Ηλικίας από τα Φαρμακείαμε κρατική διατίμησή στην τιμή τους, και αυστηρούς ελέγχους στις διακυμάνσεις τιμών που επιβάλλουν οι εταιρείες-παραγωγοί που τα εμπορεύονται.
- Ο αυστηρός έλεγχος της προβολής-διαφήμισης των Μ.Υ.Συ.Φα., και η απαγόρευση προβολής-διαφήμισης των εμβολίων στο ευρύ κοινό.

Εμείς ο ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ
λειτουργούμε αδειάλειπτα
, ενωτικά, με συνέπεια και υπευθυνότητα.

 ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ_ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ

Pin It on Pinterest

Scroll to Top