Περιφέρεια και Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής στηρίζουν τις εφημερείες περιφρουρώντας το ωράριο λειτουργίας

«Από το 2011 και μετά, οπότε και επιβλήθηκε το διευρυμένο και το ελεύθερο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων η εξυπηρέτηση του κοινού μέσα στο 24ωρο δυστυχώς αποδυναμώθηκε σοβαρά και αυτό έφερε μεγάλη ταλαιπωρία στον κόσμο.

Έτσι τον περασμένο Μάιο αυτή η αρνητική εξέλιξη οδήγησε στο να νομοθετηθεί εκ νέου ένα ρυθμισμένο, μερικώς ενιαίο ωράριο, που προσφέρει σωστή και στέρεη βάση για την περιφρούρηση των Εφημεριών, ώστε να εξυπηρετείται επαρκέστερα ο κόσμος.

Θυμίζουμε ότι ο ΦΣΑ έχει πλέον στη διάθεσή του από το καλοκαίρι και Πειθαρχικό Συμβούλιο με παρουσία δικαστικού λειτουργού, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί πλέον να λειτουργεί ακόμα καλύτερα και να είναι ακόμα περισσότερο θωρακισμένο ως θεσμός, όπως ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή προ 2014.

Είναι πάγια θέση μας ως ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ η θέσπιση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης που να επιτρέπει τη δημιουργία αναγνωρισμένου μηχανισμού για τον έλεγχο και τον καταλογισμό τέτοιων παραβάσεων από τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους και εν προκειμένω από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής ώστε να περιφρουρείται η νομιμότητα επαρκώς με τα κατάλληλα τεχνικά μέσα, προς όφελος όλων μας».

Δείτε αναλυτικά το άρθρο.

Pin It on Pinterest

Scroll to Top