Συνέντευξη Κακονίκου στο ALPHA RADIO για την εγγραφή στον Προσωπικό Ιατρό από τα φαρμακεία

Ο εκλέκτορας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, Κωνσταντίνος Κακονίκος, ενημερώνει για τη διαδικασία εγγραφής των πολιτών στο θεσμό του Προσωπικού Ιατρού από τα φαρμακεία:

«Την 1η Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η διαδικασία εγγραφής στον Προσωπικό Ιατρό, μέσα από την πλατφόρμα του gov.gr. Αρκετοί Έλληνες έχουν ήδη επιλέξει τον Προσωπικό τους Ιατρό. Όμως υπάρχει μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων οι οποίοι είτε δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες, είτε δεν έχουν αυτό που λέμε τη διακρίβωση με το κινητό τους τηλέφωνο, και δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσουν τη διαδικασία. Για όλους αυτούς σήμερα θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα με την οποία θα μπορούν να πάνε στον φαρμακοποιό που εμπιστεύονται, έχοντας το ΑΜΚΑ τους, και να προχωρήσουν στη διαδικασία της επιλογής του Προσωπικού τους Ιατρού. Δεν έχουν δηλώσει όλοι οι γιατροί ότι θα είναι διαθέσιμοι στον θεσμό του Προσωπικού Ιατρού, οπότε αυτό που θα κάνει ο φαρμακοποιός είναι να καθοδηγήσει αυτόν που έχει απέναντί του να πάρει την καλύτερη δυνατή απόφαση.»

 

«Για τους φαρμακοποιούς δεν υπάρχει καμία διαφορά αν τα φάρμακα του ασθενή τα γράψει ο προσωπικός ή κάποιος άλλος γιατρός που εμπιστεύεται ο ασθενής. Εμείς θα ελέγξουμε μόνο αν τα φάρμακα είναι σωστά, αν οι δόσεις είναι σωστές, αν οι οδηγίες είναι σωστές. Δε θα υπάρχει καμία διαφορά στη χρέωση.»

 

«Η πλατφόρμα θα ξεκινήσει να λειτουργεί σήμερα το απόγευμα. Η εμπειρία μας είναι ότι η πρώτη μέρα, είτε είναι αυτό πλατφόρμα για τον Προσωπικό Ιατρό, είτε είναι το μητρώο COVID, είτε είναι αυτή για τα self test, παρουσιάζει δυσλειτουργίες. Όποτε πιστεύω ότι αύριο θα έχουμε μια καλύτερη ροή και να δώσουμε καλύτερη πληροφόρηση και να βοηθήσουμε όποιο πολίτη θέλει να πάει στον φαρμακοποιό του και να επιλέξει τον Προσωπικό Ιατρό του.»

 

Μπορείτε να ακούσετε την επίμαχη συνέντευξη παρακάτω:

Pin It on Pinterest

Scroll to Top