Συνέντευξη Δαγρέ στην ΕΡΤ1 για τους εμβολιασμούς κατά COVID-19 και γρίπης και την εγγραφή στον Προσωπικό Ιατρό

Ο Ταμίας του ΦΣΑ Γιάννης Δαγρές, σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στις 6» στην ΕΡΤ1, ενημερώνει για τον εμβολιασμό με τα επικαιροποιημένα εμβόλια COVID-19, τον αντιγριπικό εμβολιασμό και την εγγραφή των πολιτών στον Προσωπικό Ιατρό.:

 

«Το ενδιαφέρον του κόσμου για το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο, είναι το ίδιο που ήταν πάντα. Αυτό που ανακαλύψαμε εμείς οι φαρμακοποιοί μετά από 2 χρόνια, με όλη αυτή τη ρητορική που είχε γίνει με τα εμβόλια, γιατί είχε γίνει μια πολεμική και μια ρητορική μεγάλη, είναι ότι υπάρχει μια κυρίαρχη αντίληψη ότι ο πολύς κόσμος εμπιστεύεται τα εμβόλια, κάνει τα ραντεβού του, πηγαίνει κάνει τα εμβόλιά του. Μετά το καλοκαίρι βλέπουμε μια ροή στο κλείσιμο των ραντεβού για αναμνηστικές δόσεις και επίσης βλέπουμε ότι έχει σιγάσει σε μεγάλο βαθμό όλη αυτή η αντιεμβολιαστική πολεμική και ρητορική που υπήρχε και ο κόσμος αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι ίσως αυτό που μας λέγανε για το τοίχος ανοσίας δεν ήταν παραμύθια και συνομωσίες, αλλά ήταν αλήθεια.»

 

«Τα αντιγριπικά εμβόλια θα έχουν φέτος την ίδια ροή που έχουν κάθε χρόνο. Είναι για 4 με 4,2 εκατ. δικαιούχους, για συγκεκριμένες ομάδες πολιτών, τις λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως είναι άτομα μεγάλης ηλικίας, άτομα με υποκείμενα νοσήματα, οι υγειονομικοί όπως εμείς, οι γιατροί και οι νοσηλευτές. Τα εμβόλια θα έρθουν στις αρχές Οκτωβρίου. Θα έρχεται ο κόσμος σταδιακά στα φαρμακεία για να κάνει τα εμβόλια από μέσα Οκτωβρίου μέχρι τέλη Δεκεμβρίου, όπως κάθε χρόνο. Δεν έχει αλλάξει κάτι στον σχεδιασμό.»

 

«Η διαδικασία εγγραφής στον Προσωπικό Ιατρό έχει ξεκινήσει εδώ και 20 μέρες. Εμείς μπήκαμε σε 2η φάση πριν 8 μέρες και μέσα σε αυτές τις έχουμε κλείσει 700.000 ραντεβού. Το ένα τέταρτο των 3,1 εκατ. πολιτών που έχουν εγγραφεί στους προσωπικούς ιατρούς έχουν έρθει από τα φαρμακεία.»

 

Δείτε την επίμαχη συνέντευξη παρακάτω:

 

Pin It on Pinterest

Scroll to Top