Γιάννης Δαγρές σε ΑΝΤ1 και MEGA: Θετικά τα φαρμακεία για τη χορήγηση COVID-19 rapid test, παρά τον αιφνιδιασμό από την Κυβέρνηση, αρκεί έχουν εκπληρωθεί 4 προϋποθέσεις

Ο Β’ Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Ταμίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Γιάννης Δαγρές , φιλοξενήθηκε χθες βράδυ (20-03-2021) στα κεντρικά δελτία ειδήσεων του MEGA και του ΑΝΤ1 και δήλωσε σχετικά με την ανακοίνωση της Ελληνικής Κυβέρνησης για τη διάθεση rapid test, για τον COVID-19, από τα φαρμακεία:

Οι φαρμακοποιοί είμαστε καταρχήν θετικοί για τη χορήγηση self (rapid) test για COVID-19 από τα φαρμακεία μας, είχαμε ξεκινήσει άτυπες συζητήσεις με την Κυβέρνηση, ήμασταν έτοιμοι να καταθέσουμε επίσημη πρόταση, αλλά αιφνιδιαστήκαμε από τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης.

Αυτός ο αιφνιδιασμός δεν είναι δυσεπίλυτος. Είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε την κατάσταση, όμως υπάρχουν 4 προϋποθέσεις που πρέπει να ρυθμιστούν για να μπορέσει να ξεκινήσει η διαδικασία:

  1. Πρέπει να υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο διαδικασίας.
  2. Πρέπει να υπάρχει λίστα αξιόπιστων προϊόντων, πιστοποιημένων από δημόσια αρχή.
  3. Πρέπει να υπάρχει αξιόπιστο σύστημα συλλογής και επεξεργασίας στοιχείων, όπου θα καταχωρούνται τα αποτελέσματα αυτών των test.
  4. Πρέπει να οριστεί χρηματική αποζημίωση προς τα φαρμακεία.

Δείτε το σχετικό στιγμιότυπο από το βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τη δημοσιογράφο Ρίτσα Μπιζόγλη:

Δείτε το σχετικό στιγμιότυπο από το βραδινό δελτίο ειδήσεων του MEGA με τη δημοσιογράφο Κατερίνα Παναγοπούλου:

Pin It on Pinterest

Scroll to Top