Γιάννης Δαγρές: Περί εμβολίων γρίπης COVID-19 – αντιεμβολιαστικό κίνημα κ.α.

Τα εμβόλια έχουν σώσει παγκοσμίως εκατοντάδες εκατομμύρια ζωές από τον 20ο αιώνα μέχρι και σήμερα.

Κοροναϊός: Πέντε πειραματικά εμβόλια δοκιμάζονται ήδη σε ανθρώπους - ΤΑ ΝΕΑ

  • Τα εμβόλια για τη γρίπη ανανεώνονται συνεχώς ώστε να καλύπτουν τον πληθυσμό από τις πλέον διαδεδομένες και επικίνδυνες μορφές της νόσου.
  • Φέτος, δηλαδή περίοδος 2020-2021, στην Ελλάδα προβλέπεται να υπάρχει κοντά στο 25% παραπάνω κάλυψη σε εμβόλια γρίπης σε σχέση με πέρισυ.
  • Ο εμβολιασμός θα λάβει χώρα ανά την Επικράτεια από τα Φαρμακεία από εξειδικευμένο προσωπικό, και θα καλύπτεται χρηματικά από το Ασφαλιστικό Σύστημα.

10 + 1 εμβόλια-ασπίδα για τους ενηλίκους - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

  • Το εμβόλιο για τον COVID-19 είναι άγνωστο ακόμα πότε θα κυκλοφορήσει, παρά τις επίσημες ανακοινώσεις, αλλά το σίγουρο είναι ότι γίνονται διεθνώς όλες οι προσπάθειες να κυκλοφορήσει το συντομότερο δυνατόν, ίσως και μέχρι το τέλος του 2020 ή στις αρχές του 2021 αν όλα πάνε καλά, χωρίς καμία έκπτωση στις προϋποθέσεις ασφάλειας και αποτελεσματικότητας.
  • Για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του υπό κατασκευή του νέου εμβολίου, η Ε.Ε. και μεμονωμένα Κράτη ανά τον κόσμο έχουν επενδύσει τεράστια χρηματικά ποσά και μέσα στήριξης στις εταιρείες που θα το παράγουν.
  • Έχει εξαιρετική σημασία για τη σωστή αντιμετώπιση της νέας υγειονομικής απειλής που ονομάζεται COVID-19, εμμέσως, η επαρκής κάλυψη του πληθυσμού σε αντιγριπική ανοσοποίηση.

Αυτά και άλλα πολλά εξηγήθηκαν δημοσίως στον ΣΚΑΪ 100,3, στις 24-8-2020, στην εκπομπή του δημοσιογράφου κου. Βασίλη Κουφόπουλου “ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ”, την οποία μπορείτε να ακούσετε εδώ, από το 11:00 και μετά.

Pin It on Pinterest

Scroll to Top